Veel regelwerk, veel vragen
Vragen komen meestal naderhand. Daarom hebben we de meest voorkomende vragen en antwoorden op een rij gezet. Staat uw vraag er niet tussen? Laat het ons weten.
-
Vragen over brand en inschakeling van Salvage
De Stichting Salvage komt na oproep van de brandweer binnen een uur ter plaatse. Als wij niet bij u zijn geweest, dan heeft de brandweer ons niet opgeroepen. Dat kan zijn omdat er al een expert namens uw verzekeringsmaatschappij ter plaatse was of omdat de brandweer er niet aan heeft gedacht ons in te schakelen.
De Salvagecoördinator komt binnen een uur ter plaatse. De naam van de coördinator en het tijdstip waarop hij ter plaatse komt, is bekend bij de brandweer.
U hebt van de Salvagecoördinator een gedupeerdenfolder ontvangen. Hierin staan de maatregelen die de coördinator kan nemen. Niet alle maatregelen zijn altijd nodig. Dat bepaalt de Salvagecoördinator als hij de schade heeft gezien.
De Salvagecoördinator vertrekt als alle eerste noodzakelijke maatregelen zijn genomen en de te nemen vervolgstappen zijn uitgelegd.
Nee. De Salvagecoördinator komt eenmalig kosteloos. Ook als u niet thuis was tijdens het bezoek, heeft de coördinator misschien toch de meest noodzakelijke werkzaamheden kunnen doen. Neemt u zelf de noodzakelijke vervolgstappen.
U hebt van de Salvagecoördinator een gedupeerdenfolder ontvangen. Achterop deze folder staat de naam van de coördinator die bij u is geweest.
Nee. De Salvagecoördinator komt eenmalig kosteloos. Hebt u andere vragen die op deze website niet beantwoord worden, stuur dan een mail.
Op de pagina Tips ter voorkoming van brand, leest u alles over het voorkomen van brandschade.
U hebt van de Salvagecoördinator een gedupeerdenfolder ontvangen. Op de achterzijde staat het telefoonnummer van het schadestopbedrijf dat de apparatuur heeft geplaatst. Dat bedrijf kan u precies vertellen wanneer de apparatuur weer wordt opgehaald.
Doe geen uitlatingen waar u mogelijk later spijt van krijgt. Daarom adviseren wij om direct na de brand het contact met de pers te vermijden. Op dat moment bent u namelijk het meest (emotioneel) kwetsbaar.
Het rapport sturen wij aan uw verzekeringsmaatschappij. Het is de verantwoording van de kosten die de verzekeringsmaatschappij moet betalen. Wilt u het rapport ontvangen, dan kunt u een mail sturen naar Stichting Salvage met daarbij de reden waarom u het rapport wilt hebben. Wij overleggen dat met uw verzekeringsmaatschappij.
Ja, u kunt een klacht indienen. U doet dat via het enquêteformulier. Hierop kunt u invullen hoe u de Salvagehulp hebt ervaren. Wilt u niet het gehele formulier invullen? Stuur uw klacht dan per mail.
Het is van groot belang dat een specialistisch schoonmaakbedrijf met speciale reinigingsmiddelen de ruimte schoonmaakt. Als bij het schoonmaken van een brandschade niet al het roet verwijderd wordt, dan kunt u een vervelende brandlucht blijven ruiken.
Er is een overzicht van bedrijven die gespecialiseerd zijn in brand- en roetreiniging en die ook voor ons werken.
Het hotel krijgt van ons een bevestiging dat u tot de eerstvolgende werkdag ’s ochtends kunt blijven. Als u langer wilt blijven, vraag dan toestemming aan uw verzekeringsmaatschappij.
Hebt u lichamelijke klachten? Raadpleeg dan zo spoedig mogelijk uw huisarts.
U kunt hiervoor terecht op de website van slachtofferwijzer.
Ja dat kan. U kunt daarvoor een afspraak maken met het bedrijf waar de spullen zijn opgeslagen
Ja, het is belangrijk de schade direct bij uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij te melden. Op basis van de omvang van de schade beoordeelt de verzekeringsmaatschappij de afhandeling. Bij kleine schades is het opsturen van de nota soms al voldoende, maar bij grotere schades wordt vaak een schoonmaakbedrijf of schade-expert ingeschakeld.
U kunt contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij om te achterhalen of de schade wordt vergoed.
Stichting Salvage komt voor iedereen kosteloos, ongeacht of u verzekerd bent of niet. Deze hulp krijgt u direct na de brand. Salvage heeft aandacht voor u, neemt actie en geeft u advies. Maatregelen duren nooit langer dan tot de eerstvolgende werkdag. Daarna bent u afhankelijk van hulp van familie, overheid of sociale dienst. Zorg, als u niet verzekerd bent, dat u zo spoedig mogelijk contact opneemt met de verhuurder van uw woning. Die kan wellicht een vervangende woonruimte voor u vinden.
Daarover geven wij omwille van privacy geen informatie. Als u uw buren aansprakelijk wilt stellen, dan zult u hen rechtstreeks moeten aanspreken.
Stichting Salvage komt voor iedereen kosteloos, ongeacht of u verzekerd bent.