Dit maak je niet elke dag mee!

Eens in de zoveel tijd maak je iets opmerkelijks mee. De situatie neemt een wending die je van tevoren niet had kunnen bedenken. Een gebeurtenis is wonderlijker, intenser of gewoon “anders” dan andere situaties. Salvagecoördinatoren maken geregeld bijzondere gebeurtenissen mee. Elke maand vertelt een van hen hierover.

Salvagecoördinator Arjan vertelt:

“Ik word die dag opgeroepen voor een woningbrand. Wanneer ik bij het huis aankom meldt de brandweer mij dat de bewoonster naar het ziekenhuis is gebracht. De politieagenten vertellen mij dat de vrouw daarbij nogal opstandig reageerde.

Ik rij naar het ziekenhuis. Daar aangekomen zie ik een mevrouw op bed zitten, haar gezicht nog helemaal zwart van de rook. Ik leg haar uit dat ik van Stichting Salvage ben. Ze reageert heel rustig en is blij dat ik aangeef haar te willen helpen. Ze moet lachen als ik vertel dat de agenten haar reactie heftig noemden. Ze zegt ‘Ik begrijp dat ze dat denken, maar zo ben ik helemaal niet. Het moet de adrenaline zijn geweest, ik was nogal geschrokken van de brand!’

Wanneer ik haar vraag of ik kleding of spullen uit haar huis kan ophalen vertelt ze me dat er onder haar bed twee grote enveloppen met geld liggen. Ze legt me uit om welk bedrag het exact gaat. Ik besef me dat de plek die ze noemt, precies in de hoek van de woonkamer is waar de brand heeft gewoed.

Met deze informatie rij ik terug naar het huis. Daar aangekomen maak ik de agenten direct deelgenoot van het verhaal. Ik ga de woning in met een stok en prik op de plek waar de mevrouw heeft aangegeven waar de enveloppen zouden moeten liggen. Maar er ligt niks, alles is verbrand. Of toch niet? Opeens zie ik op het dressoir twee grote enveloppen liggen. De brandweer heeft ze waarschijnlijk nog op tijd weggetrokken en veilig gesteld. Ik geef de enveloppen aan de politie en vraag hen om alles na te tellen, zodat ik ze terug naar de mevrouw kan brengen.

De vrouw is zielsgelukkig wanneer ik haar de enveloppen geef. Ze kan bijna niet geloven dat het geld is teruggevonden. We maken samen nog een foto met de twee enveloppen. Dit maak je niet elke dag mee!”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Stichting Salvage? Volg ons dan op LinkedIn en Twitter!

Gepost door Salvagecoördinator Arjan