Alle feiten op een rij

De meest interessante feiten en cijfers van de meldingen staan hieronder.

 • CIJFERS SALVAGE MELDINGEN
 • Salvage meldingen

  Aantal Salvage meldingen in 2020

  De aantallen zijn gesplitst in “Meldingen” dit betreffen de hoofdobjecten (gebouw) waar het incident is begonnen. Het aantal “Belendingen” zijn de naastgelegen gebouwen die ook schade hebben opgelopen door het naburige incident. De aantallen in 2020 zijn bijna gelijk aan die van 2019. 2020 was een relatief rustig jaar als het gaat om de weersinvloeden.

  Salvagemeldingen per week 2020

  Aantal Salvage meldingen bij brand, bliksem en explosie in 2020

  De maand januari begint met de meeste brand meldingen vanwege de jaarwisseling 2019-2020 gepaard met de vuurwerkschades. Op het gebied van brand, bliksem en explosie waren er geen extremen. We kunnen spreken van een redelijk stabiel jaar met ruim 300 meldingen minder ten opzichte van 2019.

  Aantal Salvage meldingen bij storm- en waterschades in 2020

  De maand februari was de maand met de eerste officiële storm van het jaar. Storm Ciara deed haar intrede op 9 februari. Juni was een maand van extremen. Het was zeer zonnig maar ook extreem nat. Op 27 juni waren er zware onweersbuiten met code oranje. Ook in de maand augustus waren er twee onweersbuien, 16 en 21 augustus, met code oranje. Dit is duidelijk te zien in onze tabel.

  Schadesoort bij aanvraag Salvage 2020

  De schadesoort is op basis van de melding zoals Salvage die van de brandweer ontvangt. De door de brandweer gehanteerde terminologie zegt iets over de inzet die de brandweer in eerste instantie doet. Voorbeeld, kleine brand wil zeggen dat er een uitruk plaatsvind van 1 tankautospuit met max 6 brandweermannen. De omvang van de schade als gevolg van een “kleine brand” kan nog steeds ernstig zijn en een grote impact hebben op gedupeerden.

  Bestemming panden in 2020

  Vermoedelijke oorzaken van brand 2020

 • Veiligheidsregio’s

  Meldingen per Veiligheidsregio

  Dit betreft het aantal meldingen dat Salvage van de brandweer uit de specifieke Veiligheidsregio heeft ontvangen.

  Hieronder vindt u het aantal meldingen dat Salvage van de brandweer uit de specifieke Veiligheidsregio heeft ontvangen.