Stichting Salvage

Stichting Salvage is een onafhankelijke stichting. De gezamenlijke brandverzekeraars, allen lid van het Verbond van Verzekeraars, hebben Stichting Salvage opgericht in 1986.
Mede dankzij steunbetuigingen van de toenmalige ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie kon in enkele jaren tijd een omvangrijk netwerk worden opgezet. Sinds 1989 werkt de Stichting Salvage in heel Nederland namens de gezamenlijke brandverzekeraars. De Stichting Salvage is uitgegroeid tot een netwerkorganisatie waarin publieke en private organisaties uitstekend met elkaar hebben leren samenwerken.

 

 

Stichting Salvage heeft een landelijk netwerk van ongeveer 140 Salvagecoördinatoren die 24 uur per dag, 7 dagen in de week in een piketrooster beschikbaar zijn voor een oproep. Daardoor is hulpverlening binnen een uur na oproep door de brandweer gegarandeerd.
De Stichting heeft geen Salvagecoördinatoren in dienst. Salvagecoördinatoren zijn ervaren brandschade experts die door de stichting zijn opgeleid en gedurende enkele weken per jaar oproepbaar zijn als Salvagecoördinator. De brandschade experts waar Stichting Salvage gebruik van maakt, werken bij onafhankelijke expertisebureaus.

Brand en de schade als gevolg daarvan vragen om een specialistische aanpak. De Stichting Salvage werkt daartoe samen met gecertificeerde schadestopbedrijven die voldoen aan de kwaliteitseisen van de Stichting Salvage. Ook deze bedrijven zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week bereikbaar.

De inzet van Salvagecoördinatoren, de schademelding aan de verzekeraars en de administratieve  afhandeling wordt uitgevoerd door de VHD, die als landelijke alarmcentrale optreedt voor de Stichting Salvage.